Kako djeluje?

Flobian® – prirodno rješenje za nadutost u stomaku

Z
Flobian®  pomaže kod nadutosti i gasova u stomaku, a izuzetno se uspješno primjenjuje širom Evrope i Amerike kao prirodan, potpuno siguran i detaljno ispitan.
Z

Aktivan sastojak Lp299v u Flobian® kapsulama je originalan, patentiran i detaljno ispitan u nizu kliničkih studija i kliničkoj praksi. Lp299v se može naći samo u Flobian® kapsulama.

Redovno korištenje preparata Flobian® pomaže da se ublaže svi simptomi iritabilnog kolona (nervozna crijeva):

;

Smanjuje nadutost u stomaku

Bolna i neprijatna nadutost u donjem dijelu stomaka predstavlja terapijski najveći problem. Kliničkim studijama je pokazano da Flobian® smanjuje nadutost u stomaku preko 2.5 puta više od placeba, i na taj način omogućava redovno pražnjenje crijeva i smanjuje bolne grčeve.

Eliminiše gasove

Flobian® pospješuje fermentaciju u crijevima, kao i proizvodnju masnih kiselina kratkih lanaca. Na taj način se omogućava regenerisanje površinskog sloja zida crijeva, i reguliše stvaranje gasova koji su jedan od osnovnih uzroka nastanka iritibilnog kolona.

N

Otklanja bol u stomaku

U preko 90 % slučajeva Flobian® otklanja bol u stomaku kod pacijenata sa sindromom nervoznog stomaka. Bol prestaje znatno brže nego kod osoba koje su uzimale placebo i efekat je trajniji.

Reguliše pražnjenje creva

Flobian® 3 puta efikasnije, u poređenju sa placebom, reguliše problem dijareje ili opstipacije. Uspostavlja normalan režim rada i pražnjenja crijeva.

Popravlja sve gastrointestinalne funkcije

Pacijenti koji su koristili Flobian®u preko 95% slučajeva prijavili su olakšanje svih gastrointestinalnih simptoma i značajno poboljšanje kvaliteta života.

q

Otporan je na kiselu sredinu želuca i enzime probavnog sistema

Flobian® je otporan na želuačne kiseline i to mu pomaže da veći broj bakterija dođe do crijeva i počne da radi na rješavanju problema.