Iskustva korisnika

Žena, 70 god, Banja Luka

Zimus sam dobila stomačni virus, kao grip, sa grčevima, bolovima, pretakanjem, brbotanjem, toliko glasno se čuo rad crijeva. Grip je prošao, ali se stomak nije smirio. Pila sam preparat protiv proliva, prvo probiotik koji je veoma slabo djelovao, pa sam prešla na drugi lijek protiv proliva. Opet gotovo nikakvog efekta nije bilo. Takvo mučenje je trajalo puna dva mjeseca. Postala sam i malokrvna u međuvremenu. Prijateljica, koja je pedijatar, mi je rekla : „Uzmi Flobian, pij jednu kapsulu dnevno.“ Ja sam je poslušala, pila sam Flobian 10 dana i sve je prestalo. Stomak se smirio i utišao. Prezadovoljna sam bila i otišla u apoteku da kažem svom farmaceutu, za takve tegobe-samo Flobian. Evo i sada, pošto mi je stomak jako osjetljiv, popijem Flobian i za pola sata sve je riješeno. Znam, kažu reklama, ali hoću da svima, pa i vama kažem da je odličan i da sam prezadovoljna.

Žena, 47 god, Sarajevo

Moram da vam priznam da sam imala jako velikih problema sa nadutosću stomaka prošle godine. Radila sam u Crnoj Gori i pored puno posla muku sam mucila sa problemom stomaka. Ljudi su mi savjetovali da idem kod ljekara. Bilo je grozno.Ja sam se odlučila za FLOBIAN, da probam u nadi da će mi to pomoći. Poslije dvije kutije ovog preparata bila sam FASCINIRANA. Do kraja radnog ljeta nisam imala problema. Ali problem se vratio ponovo prije nekog vremena. Ja sada ne radim ali sam se nekako snašla i ponovo kupila čudesni preparat FLOBIAN.. Ja sam opet bez problema i zadovoljna.. prezadovoljna. Preporucijem ga svakome i pricam o FLOBIANU stalno svakome ko ima ovakav problem kao i ja. Ako budem mogla kupicu ga i piti dokle god mi se stomak totalno ne oporavi kao prošle godine. Nema NADUTOSTI, nema otezanog disanja zbog nadutosti i osjećam se kao da mi je 20 god a ne 47. Ovo je moje lično iskustvo sa ovim preparatom i vodjena tim iskustvom, rado ću ga preporučivati svakome sa ovakvim i sličnim problemom. OD SRCA VAM ŽELIM JOS PUNO USPJEŠNIH GODINA RADA I JOŠ MNOGO, MNOGO ZADOVOLJNIH KORISNIKA KAO I PREGRŠT POHVALA

Muškarac, Doboj

Imao sam strašne probleme sa stomakom godinu dana. Nadutost i gasovi u stomaku, bol u stomaku, neka mučnina .. Išao sam kod svih živih ljekara i svi kažu sve je u redu, a meni loše … Pročitao sam za ovaj vaš Flobian u novinama, evo i sad čuvam isječak! Već poslije prve kutije mi je bilo mnogo bolje. Uzimao sam ove kutije od 20 komada, i sad ispijam treću. Osjećam se odlično, i da sam bliže, sad bih došao da častim! Ranije nisam mogao da spavam, čas boli ispod grudi, čas u stomaku, čas neka mučnina… Ja sam sad drugi čovjek i zato vam pišem da vam se zahvalim!

Žena

Zahvaljujem se na lijeku FLOBIAN, gdje sam uzela 20 kapsula i osjećam se odlično. Poslije antibiotika / za zub / upropastila sam crijeva – osjećala sam nadutost, zatvor i proliv – tegobe u crijevima. Sada je sve to opet došlo u normalu. Sada uzimam samo čaj “Gastro” a Vaš lijek ima odlično dejstvo. Hvala! Darija

Muskarac, Brčko

Već 20 godina imam probleme sa stomakom. Bolio me stomak, imao sam grčave. Posljednje 2 godine stanje se pogoršalo jer sam bio jako nadut i počeli su učestali gasovi i nadutost u stomaku. Primijetio sam da se gasovi i nadutost u stomaku javljanju kada jedem odredjenu hranu. Morao sam potpuno da izbacim špinat, blitvu, mliječne proizvode, masnu hranu sam sveo na minimum… Probao sam različite preparate i ništa mi nije u potpunosti pomoglo. Vidio sam reklamu i riješio da probam i Flobian kad već nemam šta da izgubim. Meni je djelovao potpuno super! Stomak mi je splasao bez pretjerivanja za 60%. Stolica se smirila a odlazak u WC postao redovan. Ma jedem sad sve, nemam nikakvih problema. Svima bih preporučio da probaju.

Žena, 45 god, Tuzla

Prije 3 godine moj suprug je operisan. Ugradili su mu 3 bajpasa. Operacija je prošla u redu, ali kada su ga kasnije prebacili u Beograd, u bolnicu, dobio je proliv koji je bez prestanka trajao 4 mjeseca i nisu znali šta da rade. Njegova tjelesna težina se spustila na 70 kg, oslabio je skoro 20 kg. Nakon toga, prešao je u Niš i ležao je u infektivnoj bolnici. Poslije odredjenog perioda, samovoljno je otisao iz bolnice. Ubrzo je dobio i temeraturu. Njegovi dani su se svodili na to da je gotovo po cijeli dan provodio u toaletu. Umjesto da leži i odmara, po cijelii dan se mučio sa neprestanim stomačnim problemima. Na sve to, bilo ga je strah da ide na rehibilitaciju, koju su mu ljekari savjetovali, jer se plačio da ga ne “protjera”. Jednog dana sam kupila časopis u kome sam pročitala članak o predavanju profesora doktora Krstića na temu stomačnih problema / nervoznog stomaka, neredovne stolice, proliva,…. Kontaktiranjem ljekara dobila sam preporuku da moj suprug počne sa preparatom Bulardi 3×2 kapsule, kako bi zaustavio proliv, a zatim da koristi Flobian, 1×1 dnevno. Poslije samo par kapsula Bulardi-a, proliv je potpuno stao, a sa Flobianom je smirio svoj stomak i sada da ne čuje zlo, nema više nikakvog problema.

Žena, 36 godina, Banja Luka, administrativni radnik

Svakodnevno sam u dodiru sa strankama, s obzirom da radim u zdravstvenoj ustanovi i srećem se sa raznim teškim životnim pričama, pri tome sam majka dvoje djece, tako da sam naravno pod stresom. Tegobe su krenule prije 6 meseci u vidu jakih bolova u želucu, podrigivanja, osjećaja žarenja i jake kiseline, tako da sam nakon dva mjeseca izgubila pet kilograma, apetit se smanjio i naravno pojavio se strah šta se dešava. Uradila sam krvnu sliku/sve u redu, nalaz na Heliko bakteriju/negativan, rendgensko snimanje želuca/nalaz hronični gastritis i nervoza želuca. Tada se javljaju i problemi s crijevima kao sto su glasno krčanje, bez obzira da li sam jela ili nisam, meteorizam, stolica jutarnja rjeđa. Kod gastroentreloga radim kolonoskopiju/nalaz uredan. A meni sve gore. Želudac više ne boli, kiselinu nemam, samo cujem crijeva, posebno ujutro, prije pražnjenja. Onda uzimam Flobian, nakon desetak dana primjećujem da je bolje, kupujem još jednu kutiju zbog straha da mi se te tegobe ne vrate i nju nisam čak popila do kraja jer mi je zaista regulisala sve probleme. Vjerujte nakon toliko ljekara, ispitivanja, terapija, izgubila sam nadu da će ovo proći i bojala sam se da je zaista neka ozbiljna bolest u pitanju ali, eto, ima lijeka. Slobodno objavite moje iskustvo jer bih voljela da ovaj lijek pomogne još nekome. Još jednom, hvala Vam.

Žena, 54 god., službenica

Dugi niz godina patim od opstipacije. Svakodnevna nadutost mi takođe je predstavljala veliki problem, pogoršavala se iz dana u dan. Pokušavala sam da regulišem pražnjenje korekcijom ishrane i raznim probiotskim preparatima, ali bez uspjeha. Zbog opstipacije, pogoršavali su se i problemi sa hemoroidima (prije 4 godine operisala sam hemoroide). Prije 3 mjeseca počela sam sa primjenom Flobian kapsula. Prvih dana po primjeni Flobian-a pražnjenje je regulisano, od tada redovno imam stolicu (svakodnevno), nadutost je još na početku značajno smanjena, a sada je gotovo i nemam. Nastavljam sa primjenom Flobian kapsula.

Žena, 22 god., student

Unazad par godina imam grčeve u stomaku i česte stolice, naročito poslije obroka. Često je u stolici bilo primjesa nesvarene hrane, a gubitak tjelesne mase javio se zbog svakodnevnog učestalog pražnjenja. Poslije brojnih ispitivanja potvrdjeno je da imam sindrom nervoznog crijeva i dobijala sam terapiju (probiotici, sedativi, Rudacol…). Počela sam sa primjenom Flobian kapsula. Stanje se vrlo brzo „popravilo“, stolica se normalizovala i poslije mjesec dana već sam povratila svoju tjelesnu masu. Nastavljam da pijem redovno Flobian kapsule.

Žena, 39 god., prodavačica

Zbog dijareje koja je na početku bila praćena povišenom temperaturom, oslabila sam 8 kg za mjesec dana. Hopsitalizovana sam i ispitivana, i poslije svih dijagnostičkih procedura i koprokulture nije utvrdjen pravi razlog mog stanja,a isključena je mogućnost postojanja organskog oboljenja. U bolnici sam liječena dodatno i antibioticima zbog IUT (Ciprocinal). Poslije 20 dana u bolnici i stabilizovanja opšteg stanja, otpuštena sam kući (sa Seroxat/antidepresiv). Po dolasku kući opet kreću kašaste stolice i to po 6-7 na dan. Od svoje doktorke u DZ dobila sam Flobian. Stanje se vrlo brzo stabilizuje i poslije 3 kutije potpuno normalizuje. Osjećam se dobro i poslije dužeg bolovanja vratila sam se na posao.

Muškarac, 55 god., gradjevinski inženjer

Dugo godina imam ulcerozni kolitis i liječim se kod gastroenterologa. Redovno koristim preporučenu terapiju (5ASA, vitaminska Th, B komplex, folna kiselina…). Stanje mi se povremeno pogoršava što se manifestuje čestim prolivastim krvavo sluzavim stolicama, nadutošću, bolovima. Nisam ni za gdje, gdje da idem kad ne mogu da sjednem ni kafu da popijem! Po ublažavanju simptoma (u remisiji), doktorica mi je preporučila Flobian, u dozi od 1×1 kapsula na dan. Koristim ga u toku 3 mjeseca, zatim tokom narednih mjesec dana pijem vitamine i tako naizmjenično. Subjektivno se osjecam mnogo bolje i konačno mogu da popijem tu jednu kafu na dan!

Žena, 76 god.

Pre 15 godina operisala sam tumor materice, poslije čega je sprovedena i zračna terapija. Unazad nekoliko godina imam postiradijacioni kolitis – paradoksalne dijareje, sluzave stolice, lažne pozive na defekaciju, neodložni nagon, meteorizam. Kao višegodišnji dijabetičar imam i dijabetičnu gastroenteropatiju. Počela sam sa primjenom Flobiana, u dozi 1 x 1 kapsula na dan. Tegobe su vrlo brzo ublažene. Nastavila sam sa primjenom preparata Flobian, pijem ga skoro dva mjeseca i osjećam se mnogo bolje i sigurnije. Flobian ću koristiti i dalje.

Muškarac, 36 god, anesteziolog

Nekoliko godina unazad ima meteorizam i česte eksplozivne stolice, što mi je jako smetalo, a posebno zbog prirode posla kojim se bavim. Dijagnostičkim procedurama isključeno je organsko oboljenje i potvrdjeno je da imam iritabilni kolon. Prošle godine koristio sam razne preparate, ali mi ništa nije pomoglo. Prije nešto više od mjesec dana počeo sam da koristim Flobian. Stanje mi se značajno popravilo, nemam osjećaj nadutosti i stolice se normalizuju. Nastavljam da pijem Flobian, jer se zaista osjećam mnogo bolje i sigurnije.

Žena, 58 god., doktor

U posljednje vrijeme smetala mi je nadutost skoro svakodnevno. Nisam imala drugih tegoba, pražnjenje je bilo regularno. Počela sam sa primjenom kapsula Flobian i već drugog dana osjetila sam olakšanje. Nastavila sam sa primjenom Flobiana i pijem ga već skoro mjesec dana. „Naduvavala sam se … stomak je bio kao lopta, a sa Flobianom sam brzo osjetila olakšanje i sad ga svako jutro popijem

Žena, 38 god.,doktor

Prije četiri godine osjetila sam prve simptome iritabilnog kolona – tri do četiri rijetke stolice u toku dana, popodnevnu nadutost i jak bol/spazam u donjem dijelu stomaka. Dijagnostički je isključena mogućnost organskog oboljenja. Tegobe su se pogoršavale u stresnim situacijama, naročito pri odlasku na posao. Koristila sam neke lijekove, sa manje ili vise efekta u terapiji. Prije nekoliko mjeseci, u toku jedne nove epizode akutizacije iritabilnog kolona, saznala sam za Flobian i odlučila sam da ga probam. Počela sam sa primjenom 1 x 1 kapsule na dan i vrlo brzo sam osjetila olakšanje. Stolica se normalizovala, spazam se javljao mnogo rjeđe i upadljivo slabijeg intenziteta, nadutost i gasovi u stomaku su nestali. Poslije redovne primjene (u toku više od mjesec dana), sada ga koristim kada osetim „najavu“ novog napada. Jako sam zadovoljna sa Flobianom i rado ga preporučujem osobama sa sličnim tegobama.

Žena, 28 godina, farmaceut

Prije nekoliko godina, a poslije većeg stresa, osjećala sam bolove u stomaku, praćene nadutošću i povremeno opstipacijom. Nadutost i gasovi u stomaku su mi predstavljali najveći problem. Odlučila sam se za Flobian. Poslije par dana osjetila sam značajno olakšanje, nisam više imala bolove u stomaku kao ni nadutost, ali sam nastavila sa upotrebom Flobiana u toku mjesec dana. Nisam više imala problema sa zatvorom. Od tada, povremeno se žalim na nadutost (izazvanu stresom) i to u značajno blažoj formi, a i tada se odlučim za Flobian i tegobe za par dana prestanu. Poslije svog iskustva, rado i sa sigurnošću Flobian preporučujem pacijentima sa sličnim tegobama kako bi nestali nadutost i gasovi u stomaku.